Strukoviny

Kategorie
Cena
Kategórie
Kategórie

Strukoviny

Fazuľa, sója, hrach, šošovica, cícer, sú strukoviny, ktoré  by mali vďaka svojmu výživnému zloženiu tvoriť významnú časť našej stravy. Bohužiaľ to tak nie je, ich spotreba je u nás veľmi nízka. Možno aj kvôli obsahu sacharidov, ktoré obsahujú a ktoré sú pre niektorých ľudí ťažšie stráviteľné. Množstvo týchto toxických látok môžeme znížiť namáčaním, varením alebo klíčením. Jeden zo spôsobov prípravy:  Do studenej vody dáme strukoviny, privedieme k varu a varíme 3 min. Vypneme a necháme  1 hod odstáť. Vodu zlejeme pridáme čistú vodu a necháme niekoľko hodín napučať. Vodu opäť zlejeme a uvaríme. Ak máme problém s trávením strukovín zlejeme aj túto vodu.

Zobrazených 1–24 z 27 výsledkov