Judášovo ucho 50g

Táto huba je veľmi obľúbená najmä v čínskej kuchyni, ozvláštniť však môže aj veľa iných jedál. Sušené huby treba 20 minút povariť, čersvým stačí kratšia doba, obidva typy je však dobré nechať aspoň 1 hodinu stáť v studenej vode. Vývar možno použiť pri príprave omáčok alebo ako čaj. Sušením huba získa čiernu farbu, čo môžete pri príprave jedál využiť na vytvorenie kontrastu.

Judášovo ucho možno použiť pri príprave mäsa a zeleniny, vhodné je tiež do polievok, omáčok a rizota. Na dve porcie jedla sa odporúča jedna plná hrsť plodníc.

1.82 

Nie je na sklade

Informácie

Hmotnosť: 50 g

Výživové údaje na 100 g:

Energia 1440 kJ / 344 kcal

tuky 0,9 g- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g

sacharidy 77 g- z toho cukry 0.6 g

bielkoviny 5,8 g

soľ 0,13 g

 

Zloženie

100% Ucho Judášove (Himeola auricula judae).