Krúpy špaldové kernoto BIO 500g

Pšenica špaldová je starý pôvodný druh pšenice, ktorá sa dnes radí medzi kráľovné ekologického poľnohospodárstva. Okúzli Vás jej netypická oriešková chuť. Špaldové kernotto vzniká lúpaním a brúsením pšenice špaldovej. Je vhodné do polievok, fašírok, na dusenie, so zeleninou a je vynikajúce aj ako príloha.

 

2.11 

Nie je na sklade

SKU: 8595582407948 Kategória: Značka:
Brands:Pro bio

Informácie

Hmotnosť: 500 g
Krajina pôvodu: EU
Skladovať v suchu.
Základná príprava: Špaldové kernotto prepláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou, osolíme, pridáme kvapku oleja a varíme pod pokrievkou bez miešania. Po 20-30 minútach je zrno chrumkavé, po 50 minútach mäkké. Po uvarení necháme 5 minút dôjsť.

Výživové údaje na 100 g:
Energia 1560 kJ / 370 kcal  
tuky 3,40 g- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,40 g  
sacharidy 67,00 g- z toho cukry 3,20 g  
vláknina 8,70 g
bielkoviny 14,00 g  
soľ 0,00 g 
Alergény: lepok

Zloženie

Krúpy veľké z pšenice špaldovej bio