Ryžový ocot sladký BIO 250ml

Ocot vyrobený z organicky pestovanej a fermentovanej ryže za použitia kvasníc Koji.

Prirodzene sa vyskytujúce cukry v ryži fermentujú na alkohol (vzniká ryžové víno) a potom za pomoci kvasníc Koji sa premenia do podoby kyseliny octovej. V porovnaní s inými druhmi je ryžový ocot mierne sladký a jemný.

Existujú rôzne druhy, no ak váš recept volá po ryžovom octe, toto je on. Radí sa k bielym aj keď jeho sfarbenie môže byť číre až žlté. Táto japonská odroda je omnoho jemnejšia ako čínska.
Neobsahuje sodík! Príliš veľa sodíka v strave môže zvýšiť riziko vzniku vysokého krvného tlaku, ale naopak zníženie príjmu sodíka pomocou prijatých potravín, môže priaznivo ovplyvniť hladinu vysokého krvného tlaku.

4.36 

4 na sklade

SKU: 8595617900918 Kategória: Značka:

Informácie

Objem: 250ml

Krajina pôvodu: Česká Republika

Použitie: Na ochutenie šalátov, dressingov, marinád, omáčok, nátierok, ázijských polievok, domácej nakladanej zeleniny, sushi, rôznych zeleninových pokrmov a podobne.

Náš TIP!
Ryžový ocot vám môže ušetriť množstvo kalórií, ktoré by ste inak prijali z kupovanej šalátovej zálievky.

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota 59 kJ / 14 kcal

tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g

sacharidy 0 g z toho cukry 0 g

vláknina

bielkoviny 0 g

soľ 0 g

Zloženie

Voda, BIO celozrnná ryža, BIO ryžové otruby, kvasnice KOJI (huba Aspergillus oryzae).