Miso jačmenné BIO 300g

Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia, ktorá sa používa najmä na prípravu miso polievok, na ochutenie restovaných jedál, marinád, dressingov, omáčok atď.

Tradične sa miso vyrába kombináciou koji (kultivované na obilí alebo sójových bôboch), uvarených sójových bôbov, soli a vody. Podľa typu kultúry KOJI, pomeru ingrediencií (hlavne ryže, jačmeňa alebo len sójových bôbov), dobe a teplote fermentácie sa vytvoria rôzne typy misa.

Je zdrojom esenciálnych aminokyselín, vitamínov a minerálov, enzýmov, napomáha tráveniu a asimilácii potravy. Jeho denná konzumácia znižuje cholesterol, alkalizuje krv, ruší pôsobenie niektorých karcinogénov, neutralizuje účinok rádioaktivneho žiarenia a neutralizuje účinok znečisteného ovzdušia.

7.68 

1 na sklade

SKU: 8594037111201 Kategória:
Brands:Sunfood

Informácie

Hmotnosť: 300g

Krajina pôvodu: Japonsko

Použitie: Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia, ktorá sa používa najmä na prípravu miso polievok, na ochutenie restovaných jedál, do marinád, dressingov, omáčok a pod.

Alergény: sója, lepok

Skladujte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v uzavretom obale v chladničke.

Výživové údaje na 100g

energetická hodnota 768 kJ/ 183 kcal
tuky 5,9 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,1 g
sacharidy 18,9 g, z toho cukry 11,5 g
bielkoviny 11,1 g
soľ 11 g

 

Zloženie

Sójové bôby, jačmeň, morská, aspergillus oryzae (koji).