Kvások žitný BIO 30g

Sušený žitný (ražný) kvások v organickej kvalite je určený na výrobu domáceho kváskového chleba. Prirodzený a dejinami v harmónii s prírodou overený spôsob kysnutia chleba pomocou tohto kvásku využíva priateľské baktérie Lactobacillus, ktoré dodávajú chlebíku jedinečnú chuť. Nielen chlieb, ale aj pečivo je po upečení nadýchané, ľahko stráviteľné a vydrží dlhšie čerstvé.

0.58 

21 na sklade

SKU: 8595617900192 Kategória:

Informácie

Hmotnosť: 30g

Krajina pôvodu: Česká Republika

Použitie:

ZÁKLADNÝ RECEPT NA 1,5 KG RAŽNÉHO CHLEBA

1 kg ražnej múky, 2 sáčky sušeného kvásku, 700 ml vody, 2-3 čajové lyžičky soli, 20 g droždia

Svetlý chlieb: pripravené cesto dáme vo forme do nepredhriatej rúry a pečieme asi 80 min. na 180-200 °C.

Tmavý chlieb: nechajte cesto ešte o 1 hod. dlhšie kysnúť, potom vložte vo forme do rúry predhriatej na 250 °C a pečte si 20 min., potom znížte teplotu na 180 °C a pečte ďalších 90 min.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1413 kJ / 334 kcal

Tuky 1,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g

Sacharidy 52 g, z toho cukry 1 g

Bielkoviny 11,2 g

Soľ 0,01 g

Zloženie

BIO ražná múka, štartovacia kultúra